Projecten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

MKB-Nederland, TNT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met Language Institute Regina Coeli (“de Nonnen van Vught”) dagen ondernemers uit met de MKB Export Award om internationaal hun bedrijf op de kaart te zetten. Met deze wedstrijd willen zij mkb-ondernemers helpen om hun bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en hun internationale ambities waar te maken.

Oranje Handelsmissiefonds

Om de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 te markeren, introduceerden MKB-Nederland, ING en KLM het ‘Oranje Handelsmissiefonds’. In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het fonds voor een periode van 5 jaar jaarlijks aan 10 middelgrote Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om buitenlandse markten te exploreren.

Meer dan 1 op de 6 Nederlanders heeft een handicap. Ondanks hun beperking moeten ook zij mee kunnen doen in de samenleving. MKB-Nederland en VNO-NCW zetten zich in voor een betere toegankelijkheid van producten en diensten.

Duurzame inzetbaarheid

Investeren in gezonde, flexibele en betrokken medewerkers (duurzame inzetbaarheid) is van het grootste belang voor een onderneming.

Veilig Zakelijk Internetten

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn 11 oktober 2016 een nieuwe campagne gestart - in samenwerking met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken - die zowel individuele ondernemers als brancheorganisaties ondersteunt in de strijd tegen cybercrime. Met het project Veilig Zakelijk Internetten kunnen ondernemers onder meer de veiligheid van hun digitale omgeving laten testen en kunnen brancheorganisaties de specifieke risico’s van hun achterban in kaart laten brengen. Vervolgens krijgen ze tips op maat om die risico’s te elimineren.

Nederland is ondernemender dan ooit en behoort op veel gebieden tot de absolute wereldtop. Dat is echter geen reden om achterover te leunen. Nederland kan en moet de ambitie hebben om het meest welvarende land ter wereld te worden. Startups zijn onmisbaar in het realiseren van deze ambitie. Ze zijn een belangrijke motor achter vernieuwing en zorgen voor de broodnodige dynamiek in de economie. Startups ontwikkelen technologieën en business modellen die 'disruptive' kunnen zijn en bestaande systemen en markten op zijn kop zetten. Dat is zuurstof voor een innovatie-ecosysteem van een land.

Veiligheid Voorop

Veiligheid is uitermate belangrijk voor bedrijven in de (chemische) industrie. Een bedrijf wil veiligheid goed op orde hebben. Niet alleen voor de eigen medewerkers, maar ook voor omwonenden en voor het milieu.

Vrouwelijke ingenieur

Ondernemen is risico nemen; maar dan wel op een verantwoorde manier.

Klein helpt groot - High Growth Summit

MKB-Nederland en Port4Growth, platform voor groeiondernemers, ondersteunen ambitieuze groeiondernemers bij hun verdere groei en professionalisering. In het programma 'Klein helpt groot' brengen we groeiers, grote ondernemingen en politiek bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen.

Wanneer ga je als ondernemer denken over later, over de overdracht van het bedrijf? Het overdrachtsproces is een langdurig en ook emotioneel proces, waaraan allerlei haken en ogen zitten.

postbussen

MKB-Nederland onderzoekt sinds 2009 het betaalgedrag van lokale overheden.

MKB Financieringscheck

De MKB-Financieringscheck biedt toegang tot de vele bronnen van geld die er vandaag de dag zijn. Zodat ondernemers kunnen beschikken over voldoende financiering voor hun bedrijf. Of dat nu een lening van de bank is, een subsidie van de overheid of ‘alternatieve’ financiering, zoals crowdfunding, leasing of een lening via een kredietunie.

Financieel incasseringsvermogen

Ondernemers kunnen vaak forse financiële risico’s lopen in het zakelijk verkeer met hun klanten. Veelal zijn zij zich daar onvoldoende van bewust en niet op voorbereid. MKB-Nederland en kennispartner Coface willen het financieel incasseringsvermogen van ondernemers vergroten. De risicosan van MKB-Nederland en Coface biedt daarvoor een goede start.

Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen

Op een veilig bedrijventerrein werken ondernemers, gemeenten, politie en brandweer optimaal samen aan een veilige werkomgeving! MKB-Nederland stimuleert dit met het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen (KVO-B).