Het nieuws

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
12-07-2019

De eerste etappe naar Parijs is afgelegd.

Werkgevers blij met instemming FNV en CNV met pensioenakkoord
18-06-2019

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zijn verheugd dat de leden en het ledenparlement van de FNV zojuist hebben ingestemd met het pensioenakkoord.

15-05-2019

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn ontstemd dat het Rijk wel afspraken met de gemeenten heeft gemaakt over de ontwikkeling van de lokale lasten voor burgers, maar ondertussen niets doet voor ondernemers.

08-05-2019

Alarmerend. Dat vindt europarlementariër Sophie in 't Veld van het gegeven dat maar 2 tot 3 procent van alle digitale platformen in Europese handen is.

18-02-2019

Het is van belang dat Nederlandse bedrijven in de positie worden gebracht om concurrerender te worden.

15-01-2019

Belangrijkste prioriteit is voorkomen dat het wegstemmen van de overeenkomst tussen het VK en de EU uitdraait op een chaotische no-deal Brexit.

08-06-2018

Nu de zogenoemde regiodeals van start gaan, roepen MKB-Nederland en VNO-NCW ondernemers op om samen met gemeenten en provincies plannen te gaan smeden.

09-05-2018

'Het terugtrekken van de VS uit het akkoord met Iran creëert extra onzekerheid en maakt de relatie voor ondernemers met het land waarschijnlijk lastiger.', zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer in een eerste reactie op het besluit van president Trump.

03-05-2018

De Europese Unie moet meer doen om ervoor te zorgen dat zij niet achterop raakt ten opzichte van grootmachten als China en de VS. En daarmee niet wachten tot er een nieuwe Europese Commissie is.

07-03-2018

Werkgevers komen in de knel door de beperkingen die de Autoriteit Persoonsgegevens oplegt voor de verwerking van (gezondheids)gegevens.

07-03-2018

Dione legt het uit in slechts een halve minuut

 

26-02-2018

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de 75 miljoen euro die het kabinet dit jaar extra uittrekt voor innoverende bedrijven, zoals staatssecretaris Keijzer heeft bekendgemaakt. De ondernemersorganisaties zijn positief over het uitbouwen van publiek-private samenwerking en het versterken van de mkb-instrumenten. Ook het verstevigen van het toegepast onderzoek is van groot belang.

04-12-2017

“Het mbo moet een veel belangrijker rol gaan spelen bij de (permanente) ontwikkeling van werkenden. Daarvoor moet bestaande wetgeving snel worden aangepast zodat werkenden hun kennis daar eenvoudig kunnen bijspijkeren.” Dat schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW aan de Tweede Kamer met het oog op de behandeling van de OCW-begroting.

29-11-2017

Tien Nederlandse bedrijven zijn tijdens BusinessBoost Live in Ahoy Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2017. De partners van het fonds, ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, maakten de winnaars bekend. De tien winnaars kunnen rekenen op de steun van deze organisaties in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om hun vleugels uit te slaan naar verschillende delen van de wereld.

28-11-2017

"De 100 miljoen euro extra die het nieuwe kabinet heeft uitgetrokken voor het technisch vmbo moet niet op de grote hoop, maar moet in een apart fonds worden gestort voor goede plannen om het aanbod en de kwaliteit te verbeteren." Dat zegt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, vooruitlopend op de behandeling van de begroting 2018 van OCW.

27-11-2017

MKB-Nederland wil dat het nieuwe kabinet haast maakt met de aanpassing van het verpandingsverbod op facturen. “Het vorige kabinet heeft dat al meer dan een jaar geleden toegezegd, maar het is nog altijd niet geregeld ”, zegt voorzitter Michaël van Straalen met het oog op de behandeling van de J&V-begroting in de Tweede Kamer.

24-11-2017

MKB-Nederland is boos op het ministerie van Justitie en Veiligheid vanwege de bezuinigingen op de aanpak van criminaliteit die zich richt op bedrijven. ‘Een kortzichtige actie’ zo betitelt de ondernemersorganisatie dit plan.

24-11-2017

Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Volgens de vakjury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.